Reklama
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (14:05)

    Składniki na ok. 15 sztuk: 1 kg sprawionych ryb słodkowodnych (leszcz, okoń, lin), 20 dag surowego boczku, 1 średnia cebula l 2-3 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 sucha bułka kajzerka, 1-2 szklanki mleka, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 szklanka bułki tartej, olej do smażenia, 15 dag gęstego jogurtu naturalnego, 2-3 łyżki majonezu, 4 łyżeczki musztardy np. sarepskiej, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (14:05)

    Składniki na 4 sztuki: 4 sprawione pstrągi, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 3 jajka,4-5 łyżek mąki, 10 dag płatków migdałowych, 7-8 łyżek klarowanego masła, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów ryb słodkowodnych np. leszcz, płoć, okoń, 10 dag ryżu,po 1 strąku papryki czerwonej, żółtej i zielonej, 2 garście świeżego szpinaku, 1 cebula, olej, 1 cytryna, koperek, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag ziemniaków , 30 dag fileta z łososia bez skóry, 60 dag cukinii, 6 łyżek mascarpone, 1 jajko, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki tartego parmezanu, sól, pieprz, masło do formy i smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki dla 4 osób: 4 podłużne czerwone papryki • 60 dag filetu z dorsza • pół pęczku koperku • 1 cytryna • sok z połowy cytryny • kilka łyżek oleju • skórka z połowy cytryny • szczypta słodkiej papryczki chilli • sól • pieprz cytrynowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 sierpnia 2016 (15:05)

    Składniki:  ok. 800 g filetów z łososia ze skórą  łyżeczka grubej soli morskiej  pieprz  1 czerwona papryczka chili  2 ząbki czosnku  5 łyżek oliwy z oliwek  1 kg małych ziemniaków  pęczek szczypiorku  3 ogórki  200 g majonezu  150 g gęstego jogurtu naturalnego  pół dużego pęczka pietruszki  skórka otarta z jednej cytryny  sok z cytryny do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 sierpnia 2016 (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag fileta z dorsza , 4 czerwone papryki, 2 cebule, 1 puszka pomidorów krojonych, 1 słoiczek marynowanych kaparów,3 łyżki soku z cytryny, 6-8 łyżek oleju, gałązki tymianku, sól, pieprz, słodka papryka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 23 sierpnia 2016 (08:06)

    Składniki: 4 filety z łososia po 150 g każdy, łyżka oliwy, 500 g drobnych pomidorów, 2 ząbki czosnku, łyżka octu balsamicznego, 2 łyżeczki brązowego cukru, 500 g ziaren kukurydzy (może być mrożona), 1/2 szklanki gęstej śmietany, 2 łyżki masła, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 18 sierpnia 2016 (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 200 g mąki, 100 g masła, sól,  1 jajko. Farsz: 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy, 4 łyżki posiekanych pomidorów suszonych z oleju, 2 puszki tuńczyka (odsączony),  200 g śmietany 18%,  2 jajka, szczypta oregano, szczypta tymianku, sól, pieprz, 50 g startego sera gouda, 2 pomidory.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 16 sierpnia 2016 (13:00)

    • 1 stek z tuńczyka (600 g) • 1 łyżka jasnego sezamu • 1 łyżka ciemnego sezamu • oliwa do smażenia • 1 biała rzodkiew • kilka liści sałaty • kilka plasterków ogórka • kilka pomidorków koktajlowych Sos: • 4 łyżki sosu ostrygowego • 3 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki wody • 1 cebulka dymka ze szczypiorem

    Czytaj więcej Komentarzy:0