Reklama
  • Poniedziałek, 5 marca 2007 (14:02)

    Składniki dla 4 osób: 200 g surowego fileta z łososia norweskiego (bez skóry); 200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego; 4 posiekane szalotki; 4 łyżki oliwy z oliwek; 10 g posiekanych kaparów; 50 ml czystej wódki; 5 jaj przepiórczych; pół pęczka posiekanego kopru; sok z połówki cytryny; sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 maja 2006 (16:53)

    Gotowany, przygotowywany na ruszcie, smażony, pieczony, marynowany albo spożywany na surowo - łososia norweskiego można podawać zarówno na eleganckich koktajlach, jak i na rodzinnych lub świątecznych obiadach, w restauracjach czy na piknikach.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 19 grudnia 2005 (10:26)

    Składniki: 20 dag filetów śledziowych, duża cebula, pieprz (najlepiej świeżo zmielony), olej słonecznikowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 19 grudnia 2005 (10:26)

    Składniki: kilogramowy szczupak, 3 bułki, 3 cebule, 3 jajka, zielona pietruszka, liście laurowe, sól, pieprz, masło, mleko.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2005 (09:28)

    Składniki: 4 pstrągi, 10 dag sparzonych i obranych ze skórki migdałów, pół kostki masła, olej, 2 cytryny, pół litra soku jabłkowego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz czarny i biały.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 2 grudnia 2005 (11:02)

    Składniki do potrawy z ryby: 60 dag kerguleny, 20 dag cebuli, włoszczyzna (po 10 dag marchwi,pietruszki, selera i pora), 2 szklanki, mleka, 4 łyżki siekanej naci pietruszki, liść laurowy, sól, pieprz, sproszkowana papryka, skórka cytrynowa. Składniki do moczki: 25 dag piernika, bakalie i suszone owoce (15 dag suszonych śliwek bez pestek, 20 dag rodzynek, 10 dag fig, 10 dag daktyli, 15 dag migdałów, 15 dag orzechów włoskich, 15 dag orzechów laskowych), sok z trzech cytryn, szczypta soli, 3 duże łyżki cukru, 3 litry wody.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Niedziela, 3 kwietnia 2005 (13:15)

    1,5 kg filetów solonych; 500 ml mleka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 grudnia 2004 (07:08)

    Zupa rybna jakiej jeszcze nie jadłaś!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Niedziela, 5 grudnia 2004 (13:12)

    1 karp (ok. 1 - 1,5 kg); pęczek włoszczyzny bez kapusty; 2-3 cebule; 2 ząbki czosnku; 250 ml piwa; 1 cytryna, z której ścieramy skórkę na drobnej tarce, a sok wyciskamy; 3 goździki; 3 ziarna ziela angielskiego; 10 ziaren pieprzu; 50 g rodzynek; 1 łyżka masła; sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Niedziela, 17 października 2004 (14:35)

    1 pstrąg lub dwa filety na osobę; 1 łyżka sparzonych i obranych migdałów lub płatków migdałowych; 1 łyżka soku z cytryny; 1 łyżka masła lub oleju; sól, pieprz; świeża mięta i cząstki cytryny do przybrania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0