Reklama
  • Niedziela, 5 grudnia 2004 (13:12)

    1 karp (ok. 1 - 1,5 kg); pęczek włoszczyzny bez kapusty; 2-3 cebule; 2 ząbki czosnku; 250 ml piwa; 1 cytryna, z której ścieramy skórkę na drobnej tarce, a sok wyciskamy; 3 goździki; 3 ziarna ziela angielskiego; 10 ziaren pieprzu; 50 g rodzynek; 1 łyżka masła; sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Niedziela, 17 października 2004 (14:35)

    1 pstrąg lub dwa filety na osobę; 1 łyżka sparzonych i obranych migdałów lub płatków migdałowych; 1 łyżka soku z cytryny; 1 łyżka masła lub oleju; sól, pieprz; świeża mięta i cząstki cytryny do przybrania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 11 marca 2004 (12:27)

    500 g filetów rybnych; 3 różnokolorowe papryki; 500 g dojrzałych, sparzonych i obranych ze skóry pomidorów; 2 duże posiekane cebule; 4 posiekane ząbki czosnku; tymianek, sok z połowy cytryny, sól, pieprz biały lub czarny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 5 lutego 2004 (16:44)

    Śledź po wrocławsku w sosach chrzanowym, koperkowym i island

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 20 grudnia 2002 (11:03)

    1 kg filetów z karpia, 2 łyżki masła, pół litra kwaśnej śmietany, 2 liście bobkowe, 2 łyżki soku z cytryny, 3-4 łyżki bułki tartej, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 grudnia 2002 (11:38)

    Jeden karp, butelka jasnego piwa, łyżka białego octu winnego, szklanka białego wina, jedna marchew, dwie cebule, seler, por, cytryna, 6-8 ziaren ziela angielskiego, 6-8 ziaren pieprzu, 2-3 listki bobkowe, 3 goździki, łyżka masła, kawałeczek świeżego imbiru, łyżeczka cukru, skórka z kromki żytniego chleba, kilka zielonych oliwek, kilkanaście kaparów, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Sobota, 16 listopada 2002 (11:45)

    4 filety śledziowe, 2 ugotowane w łupinach buraki, 3 czerwone cebule, 2 ogórki kiszone, szklanka ugotowanej fasoli perłowej, czerwone jabłko. Sos: łyżka musztardy, łyżeczka miodu, 2 łyżki białego octu winnego, 4 łyżki oleju, po łyżeczce cząbru i kminku, 4 łyżki szczypiorku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Sobota, 9 listopada 2002 (11:48)

    1 kg śledzi, 4 cebule, szklanka oleju, 15 dkg koncentratu pomidorowego, 10 dkg rodzynków, 10 dkg suszony moreli, 2 łyżki cukru, szczypta kwasku cytrynowego lub sok z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Sobota, 9 listopada 2002 (11:46)

    8 filetów śledziowych, litr mleka, 2 żółtka, 4-5 cebul, łyżka musztardy, 2 łyżki octu, 5 łyżek oleju, ogórek konserwowy, sól, czarny pieprz, pieprz cayenne.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Sobota, 9 listopada 2002 (11:45)

    0,5 kg filetów śledziowych, 2 cytryny, sok z jednej cytryny, szklanka oliwy, kilka ziarenek pieprzu, kilka ziarenek ziela angielskiego, cebula.

    Czytaj więcej Komentarzy:0