Reklama
  • Wtorek, 31 stycznia (13:05)

    Składniki na 8 porcji: 50 dag filetu z łososia, 20 dag gotowego ciasta francuskiego, 20 dag szpinaku mrożonego w liściach, 1 mała cebula, 2 jajka, 2 łyżki masła, 10 dag kwaśnej śmietany, 10 dag startego ostrego sera, 3 łyżki bułki tartej, 2 ząbki czosnku, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej, 3 listki laurowe , sól, biały pieprz, 1 żółtko do posmarowania strudla.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 31 stycznia (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów z dorsza (jeśli wolisz, zastąp go inną białą rybą morską), 4 kromki wysuszonego chleba razowego, po łyżeczce ostrej musztardy i ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta granulowanego czosnku, sól morska, biały mielony pieprz, olej do smażenia, 3-4 łyżki płatków migdałów do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 31 stycznia (13:05)

    Składniki na 4 porcje. Ryba: 4 filety sandacza ze skórą, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu, 6 łyżek oleju rzepakowego, 1 łyżka masła, sól. Sałatka: 2 duże ziemniaki, 1/2 selera, 2 ogórki kiszone, 1 czerwona cebula, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka musztardy franc., 1 łyżka posiekanej natki. Oraz: 2 cebule, 2 łyżki mąki, kurkuma, pieprz czerwony, natka, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 2 porcje: ■ 4 filety śledziowe ■ 3 ogórki konserwowe ■ duże jabłko ■ kawałek pora ■ czerwona cebula ■ 2 jajka na twardo. Sos: ■ 1/3 szklanki majonezu ■ 1/3 szklanki gęstego jogurtu ■ 2 łyżki musztardy ■ biały pieprz ■ sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: ■ 500 g śledzi ■ 1 czerwona cebula ■ 5 ogórków konser. ■ 3 łyżeczki curry ■ 3 łyżki majonezu. Zalewa: ■ po 2 szkl. wody i octu ■ 2 łyżki cukru i soli ■ łyżeczka gorczycy ■ po 3 goździki, ziarna pieprzu i ziela ang., liście laurowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: ■ 2 owoce awokado ■ 3 podwójne płaty śledzia w oleju ■ pół szklanki odsączonej cebuli z oleju (spod śledzi) ■ 1/2 granatu ■ natka pietruszki ■ świeżo mielony kolorowy pieprz ■ sok z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 6 porcji: ■ 2 płaty śledziowe marynowane ■ pół jabłka ■ 2 ogórki konserwowe ■ 2 ziemniaki ■ pół puszki groszku konserwowego ■ 2 buraczki ■ pół cebuli ■ 3 łyżki majonezu ■ 2 łyżki śmietany 18% ■ sól ■ pieprz ■ cukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 stycznia (14:00)

    • 1/2 kg solonych płatów śledziowych • 2 cebule cukrowe • 2 duże czerwone cebule • 2 papryczki peperoni • 10 czarnych oliwek bez pestek • 15 zielonych oliwek bez pestek • 2 czubate łyżki kaparów • 1 łyżeczka czerwonego pieprzu • 1,5 łyżeczki tymianku • 1 łyżeczka oregano • 3 łyżeczki ziół prowansalskich • 3–4 listki laurowe • 5 ziarenek ziela angielskiego • sól i pieprz • ok. 1/2 szklanki oliwy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 stycznia (10:05)

    Składniki: 2 filety z miruny ● pół pora ● mała cebula ● 2 małe marchewki ● kajzerka ● jajko ● 4 łyżki bułki tartej ● pół pęczka koperku ● 2 łyżki przyprawy do ryb ● olej do smażenia ● sól ● pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Składniki dla 4 osób: Średni szczupak • 2-3 marchewki 2 pietruszki • seler • 1/2 kg borowików świeżych, mrożonych lub słoik marynowanych cebula • 4 ząbki czosnku • masło klarowane • wino białe do smaku • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0