Reklama
  • Wtorek, 24 stycznia (13:05)

    Składniki na 6 porcji: ● 6 śledzi solonych ● ocet ● łyżeczka cukru ● skórka otarta z cytryny ● łyżka kaparów ● oliwa ● 2 jajka ugotowane na twardo ● majonez ● natka pietruszki ● kilka oliwek ● papryczka chili ● natka pietruszki ● cytryna.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 stycznia (15:05)

    Składniki: na 4 porcje: 5 kromek chleba tostowego, cytryna, pęczek ziół (np. rozmaryn, tymianek, natka pietruszki, trybula) , 15 dag masła, sól, pieprz, olej, 70 dag dorsza, 2 cebule, papryczka chili, 10 dag boczku, 40 dag fasolki szparagowej, główka czosnku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (14:05)

    Potrzebne: ● filet z łososia ● cytryna ● oliwa z oliwek lub olej ● kilka ząbków czosnku ● sól i pieprz ● szczypiorek ● koperek ● natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:10)

    Składniki dla 4 osób: 4 wypatroszone makrele • 3 jabłka • 3 łyżeczki musztardy • 4 łyżki śmietany • cytryna • łyżka skórki z cytryny • 1/3 pęczka natki pietruszki • 3 łyżki oliwy • 2 łyżki masła • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki na 2 porcje: ● 2 wypatroszone świeże pstrągi ● 4 łyżki masła ● 6 ząbków czosnku ● 1 cytryna ● kilka gałązek natki pietruszki ● pieprz i zioła prowansalskie do smaku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 26 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki: 12,5 dag mrożonego zielonego groszku, pieprz, 20 dag ryżu basmati, sól, 2 czerwone papryki, 2 dag świeżego imbiru, 60 dag filetów z dorsza, 1 łyżeczka kuminu, 1 łyżka oliwy, 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego, 1-2 łyżki soku z cytryny, pół pęczka kolendry.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 26 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki: 40 dag ziemniaków, 3 puszki (po ok. 18,5 dag) tuńczyka w sosie własnym, 1/4 pęczka natki, 1 jajko, 80 dag marchewki, sól, pieprz, 6 łyżek oleju słonecznikowego, 2 łyżki cukru, 1 łyżka mąki, 150 ml mleka, sok z 1 cytryny, rzeżucha (kiełki) i cząstki cytryny do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 26 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag szpinaku mrożonego (w liściach), 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa, 2 filety z gładzicy – po ok. 25 dag, 10 dag czerwonego pesto ze słoika, 5 dag suszonych pomidorów, 2 gałązki bazylii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (14:00)

    Składniki: 50 dag dorsza, cebula, łyżeczka majeran ku, 2 małe cukinie, 60 dag dyni hokkaido, papryka czerwona, 2 cebule, 70 dag pomidorów, łyżeczka czu brycy czerwonej, sól, pieprz, papryka wędzona, łyżka mąki pszennej, olej, natka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:05)

    1 duża żółta papryka, 1 ząbek czosnku, 10 dag orzechów makadamia, 5 dag oliwy, sól, 7 dag startego owczego sera, najlepiej pecorino, grubo mielony czerwony pieprz, gałązka rozmarynu, 20 dag dzikiego ryżu, 60 dag filetów z łososia, 1 łyżka masła, 100 ml białego wina

    Czytaj więcej Komentarzy:0