Reklama
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (14:00)

    Składniki: 50 dag dorsza, cebula, łyżeczka majeran ku, 2 małe cukinie, 60 dag dyni hokkaido, papryka czerwona, 2 cebule, 70 dag pomidorów, łyżeczka czu brycy czerwonej, sól, pieprz, papryka wędzona, łyżka mąki pszennej, olej, natka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:05)

    1 duża żółta papryka, 1 ząbek czosnku, 10 dag orzechów makadamia, 5 dag oliwy, sól, 7 dag startego owczego sera, najlepiej pecorino, grubo mielony czerwony pieprz, gałązka rozmarynu, 20 dag dzikiego ryżu, 60 dag filetów z łososia, 1 łyżka masła, 100 ml białego wina

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:00)

    Składniki: • pół kg filetów z pangi • jajko • 2 łyżki bułki tartej • mała cebula • 3 łyżki mąki pszennej • mały kubeczek słodkiej śmietany • kilka różyczek brokuła • cytryna • gałązka koperku • sól • pieprz .

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 10-12 surowych filetów śledziowych, 10 dag mąki żytniej, masło klarowane, pieprz, 1/2 łyżeczki soli, 15 dag cukru, 150 ml octu, 150 ml wody, 6-8 goździków, 3-4 gwiazdki anyżu, 1-2 czerwone cebule.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: 3 ząbki czosnku , 2 ziemniaki, 3 łyżki majonezu, 60 dag filetów z mintaja, czerwona cebula, łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki parmezanu, 3 jajka, sól, pieprz, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: 70 dag fileta z dorsza, 2 jajka, sok z połowy cytryny, bułka tarta, pieprz, sól, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: 15 dag twarożku śmietankowego, 10 dag plastrów wędzonego łososia, 4 suszone pomidory, olej, 2 łyżki posiekanego koperku, pół cytryny, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 30 dag świeżego łososia (bez skóry), 40 dag szpinaku, ser feta, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, jajko do posmarowania, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (08:00)

    ● 1 kg ulubionych ryb (mogą być morskie, np. makrela, miruna) ● 3 szklanki wywaru warzywnego ● 2 filety z sardeli ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki zieleniny (np. natki) ● 2 szklanki białego wytrawnego wina ● sok z cytryny (może być także otarta z niej skórka) ● liść laurowy ● ząbek czosnku ● cebula ● ostra papryka (chili, najlepiej jalapeño), sól, pieprz, kurkuma, tymianek ● olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (08:00)

    ● Włoszczyzna (bez selera) ●500 g ziemniaków ● 400 g świeżego fileta z łososia ● 3 łyżki masła ●sok z cytryny ●liść laurowy ● 2-3 garście drobnego makaronu ●ziele angielskie, sól, pieprz ● opcjonalnie: ●100 g serka topionego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0