Reklama
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:00)

    Składniki: • pół kg filetów z pangi • jajko • 2 łyżki bułki tartej • mała cebula • 3 łyżki mąki pszennej • mały kubeczek słodkiej śmietany • kilka różyczek brokuła • cytryna • gałązka koperku • sól • pieprz .

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 10-12 surowych filetów śledziowych, 10 dag mąki żytniej, masło klarowane, pieprz, 1/2 łyżeczki soli, 15 dag cukru, 150 ml octu, 150 ml wody, 6-8 goździków, 3-4 gwiazdki anyżu, 1-2 czerwone cebule.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: 3 ząbki czosnku , 2 ziemniaki, 3 łyżki majonezu, 60 dag filetów z mintaja, czerwona cebula, łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki parmezanu, 3 jajka, sól, pieprz, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: 70 dag fileta z dorsza, 2 jajka, sok z połowy cytryny, bułka tarta, pieprz, sól, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: 15 dag twarożku śmietankowego, 10 dag plastrów wędzonego łososia, 4 suszone pomidory, olej, 2 łyżki posiekanego koperku, pół cytryny, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 30 dag świeżego łososia (bez skóry), 40 dag szpinaku, ser feta, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, jajko do posmarowania, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (08:00)

    ● 1 kg ulubionych ryb (mogą być morskie, np. makrela, miruna) ● 3 szklanki wywaru warzywnego ● 2 filety z sardeli ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki zieleniny (np. natki) ● 2 szklanki białego wytrawnego wina ● sok z cytryny (może być także otarta z niej skórka) ● liść laurowy ● ząbek czosnku ● cebula ● ostra papryka (chili, najlepiej jalapeño), sól, pieprz, kurkuma, tymianek ● olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (08:00)

    ● Włoszczyzna (bez selera) ●500 g ziemniaków ● 400 g świeżego fileta z łososia ● 3 łyżki masła ●sok z cytryny ●liść laurowy ● 2-3 garście drobnego makaronu ●ziele angielskie, sól, pieprz ● opcjonalnie: ●100 g serka topionego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 4 filety z łososia, sól, 4 łyżki masła, 1/2 szklanki brązowego cukru, 3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki białego wina, pieprz, 1 opakowanie mieszanych sałat, 20 dag pomidorków koktajlowych, ocet, oliwa, cukier

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 listopada 2016 (15:00)

    Ryba: 40-50 dag filetów z dorsza ze skórą, łyżka masła. łyżka oleju, sok z cytryny. Kluski: 50 dag ziemniaków, żółtko, 2 łyżki mąki, pęczek ziół (w tym przypadku mięty, ale może być również natka pietruszki, szałwia, bazylia, młoda pokrzywa), trochę mąki do podsypania. Mus z kalafiora: średni kalafior, 250 ml mleka, 10 dag masła, 3 łyżki posiekanego estragonu. Sałata podsmażana: główka sałaty rzymskiej albo 2 główki sałaty rzymskiej mini, ząbek czosnku, 2 łyżki masła, szczypta tymianku, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0