Reklama
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Składniki na 8 sztuk: 60 dag filetów białej ryby (mintaj, dorsz), może być mrożona, 1 czerstwa kajzerka, 1 szklanka mleka, 1 cebula, 1 jajko, 1/2 pęczka koperku, 5-6 łyżek bułki tartej, 4 łyżki mąki, 300 ml bulionu, 1 łyżka masła, sól, pieprz, oliwa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 małe, wypatroszone pstrągi, 1 kg drobnych młodych ziemniaków, 2 cytryny, 1 pęczek koperku, sól morska, pieprz kolorowy świeżo mielony, oliwa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 dzwonka łososia , 4 łyżki masła, 2 duże cytryny, 2 ząbki czosnku, sól morska, pieprz świeżo mielony, kilka gałązek rozmarynu. Sos: 3 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy sarepskiej, 2 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka miodu płynnego, chili.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Składniki dla 4 osób: 3 ziemniaki • 30 dag buraków • 40 dag filetów z soli • łyżka orzechów laskowych • mieszanka sałat • 1 łyżka soku z cytryny • 1 łyżeczka miodu • kilka gałązek koperku • cytryna • olej do smażenia • niepełna szklanka mleka • łyżka koziego sera • szczypta gałki muszkatołowej • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Składniki dla 4 osób: 4 śledzie • 40 dag młodej kapusty • 2 młode marchewki • 2 cebule dymki • mały młody por • 15 dag parmezanu • sok z jednej cytryny • 4 gałązki natki pietruszki • 4 łyżeczki masła • cukier • pieprz cytrynowy • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Składniki dla 4 osób: 30 dag filetów z mintaja • pół czerstwej kajzerki • cebula • jajko • pół szklanki mleka • szklanka bułki tartej • kilka gałązek koperku • łyżka soku z cytryny • olej do smażenia • cytryna do dekoracji pieprz cytrynowy • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Składniki dla 4 osób: 40 dag filetów z dorsza • 25 dag mrożonego szpinaku • 2 białka • sok z jednej cytryny • 3 cebule • 15 dag białego sera • 4 łyżki śmietany • olej do smażenia • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:06)

    Składniki: 30 dag ziemniaków, 30 dag filetu z łososia, cytryna, 20 dag fasolki szparagowej, 4 jajka, olej, 2 pomidory, 1/2 szklanki czarnych oliwek, 6 łyżek oliwy, 2 łyżki octu winnego, mięta, sól, pieprz, świeże zioła

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 października 2016 (13:06)

    Tuńczyka często jemy w prostej sałatce lub na kanapkach. Warto jednak skusić się na inne dania z tą rybą – także na ciepło!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 30 września 2016 (15:05)

    Składniki na 8 porcji: 60 dag fileta z łososia bez skóry, 4 czerwone podłużne papryki, 5 filecików anchois, 2 cytryny, 10 kaparów, 1 ząbek czosnku, oliwa, 1 pęczek natki pietruszki, 2 łyżki białego wina, kilka gałązek tymianku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0