Reklama
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Błyskawiczne gołąbki z paluszkami rybnymi

Składniki na 6 porcji: 1 mała główka włoskiej kapusty, 12 dag kiełków fasoli lub słonecznika, 12 mrożonych paluszków rybnych, kilka gałązek natki pietruszki , 3 łyżki sosu sojowego, olej, sól, pieprz.

1. Kapustę umyć, usunąć głąb, włożyć do osolonego wrzątku na ok. 15-20 minut, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wyjąć, wystudzić, oddzielić zaparzone liście, osuszyć ręcznikiem papierowym. Paluszki rybne usmażyć na oleju.

Reklama

2. Jeszcze ciepłe paluszki rybne układać na rozłożonych liściach kapusty, oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekaną natką i kiełkami, zwinąć jak gołąbki (najpierw zagiąć dół liścia, potem boki), spiąć wykałaczkami, skropić sosem sojowym i posypać posiekaną natką.

Nasza rada

Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

Przygotowanie: ok. 40 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: na 6 porcji: 60 dag ziemniaków, 2 marchewki, 10 dag selera, pietruszka, 20 dag majonezu, łyżka ostrej musztardy, 20 dag kwaśnej śmietany, sól, cukier, pieprz, ocet wg uznania, czerwona... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.