Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (14:05)

    Chrupiący dorsz

Składniki na 4 porcje: ■ 70 dag fileta z dorsza ■ pół kg marchewki ■ 10 czarnych oliwek ■ pół cebuli ■ 5 dag sera żółtego ■ szklanka płatków owsianych ■ 5 dag czerwonej soczewicy ■ olej ■ sól ■ pieprz.

Przygotowanie:

Reklama

➊ Podzielonego na porcje dorsza ułóż w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Natrzyj rybę solą i pieprzem.

➋ Soczewicę ugotuj, osącz na sicie. Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, ser żółty na grubych. Oliwki pokrój w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę.

➌ Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki i ułóż je na dorszu.

➍ Włóż potrawę do piekarnika i piecz około 30 minut w 180°C.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 280

Agata Brzana z Iwonicza

Super TV
Więcej na temat:Chrupiący dorsz | dorsz | Lorie | agata

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 75 dag ziemniaków, 2 średnie cebule, 50 dag filetu z łososia (bez skóry), 2 łyżki masła, 1 pęczek koperku, 10 dag wędzonego łososia, 100 ml śmietany kremówki, 200 ml mleka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.