Reklama
  • Środa, 9 marca (14:05)

    Chrupiący dorsz

Składniki na 4 porcje: ■ 70 dag fileta z dorsza ■ pół kg marchewki ■ 10 czarnych oliwek ■ pół cebuli ■ 5 dag sera żółtego ■ szklanka płatków owsianych ■ 5 dag czerwonej soczewicy ■ olej ■ sól ■ pieprz.

Przygotowanie:

Reklama

➊ Podzielonego na porcje dorsza ułóż w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Natrzyj rybę solą i pieprzem.

➋ Soczewicę ugotuj, osącz na sicie. Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, ser żółty na grubych. Oliwki pokrój w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę.

➌ Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki i ułóż je na dorszu.

➍ Włóż potrawę do piekarnika i piecz około 30 minut w 180°C.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 280

Agata Brzana z Iwonicza

Super TV
Więcej na temat:Chrupiący dorsz | dorsz | Lorie | agata

Zobacz również

  • Składniki: 4 płatki żelatyny, sól, pieprz, po 4 gałązki koperku i natki, 4 łodygi szczypioru, 1 limonka, 50 dag wędzonego łososia, 20 dag kremówki, tabasco, 10 dag rukoli, po 4 łyżki octu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.