Reklama
  • Poniedziałek, 13 lipca 2015 (10:05)

    Danie jednogarnkowe z jarzynami i filetami rybnymi

Składniki: 30 dag dowolnych filetów rybnych, np. z dorsza, miruny • 50 dag mieszanki warzyw wiosennych • 20 dag makaronu (kolanka, świderki) • 20 dag surowego wędzonego boczku • 2 średnie czerwone cebule • 2 łyżki oleju • sól • pieprz • oregano • słodka mielona papryka • szczypta chili • pół łyżeczki curry • szczypta bazylii • trochę świeżego koperku lub natki do dekoracji

Reklama

1. Rozgrzej olej i zrumień pokrojony boczek i cebulę. Wsyp warzywa i smaż 5 minut.

2. Wlej 1,5 l wody, dodaj makaron, gotuj aż będzie prawie miękki. Rybę pokrój w paski, dodaj 10 min przed końcem gotowania. Przypraw, a przed podaniem udekoruj koperkiem.

Czas: około 60 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:danie | z | DENTAMDC | dane | Dana | Dubai Mercantile Exchange | Dania

Zobacz również

  • Składniki: 3 dag parmezanu, po 1 pęczku bazylii, natki pietruszki, koperku i trybuli, 15 dag gęstej kwaśnej śmietany, sól, 70 dag filetu z łososia bez skóry, 2 łyżki bułki tartej, 20 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.