Reklama
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Delikatne klopsiki rybne

Składniki na 8 sztuk: 60 dag filetów białej ryby (mintaj, dorsz), może być mrożona, 1 czerstwa kajzerka, 1 szklanka mleka, 1 cebula, 1 jajko, 1/2 pęczka koperku, 5-6 łyżek bułki tartej, 4 łyżki mąki, 300 ml bulionu, 1 łyżka masła, sól, pieprz, oliwa.

1. Jeśli nie mamy świeżej, rybę rozmrozić, odcisnąć, zmielić w maszynce z namoczoną wcześniej w mleku kajzerką. Masę wymieszać z jajkiem, 4 łyżkami bułki tartej, masłem, 2 łyżkami posiekanego koperku, doprawić solą i pieprzem. Formować kulki.

2. Klopsiki dokładnie obtoczyć w mące i tartej bułce, i smażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Zamiast smażyć, można przełożyć kotleciki do rondla, zalać bulionem.

Reklama

Dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-15 min. Bulion doprawić, zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mrożonych kotlecików z łososia, 2 mrożone brykiety szpinaku, 1 duży ziemniak, 1 duża marchewka, 100 ml kremówki 30 proc., 1 jajko, 1-2 łyżki świeżego posiekanego koperku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.