Reklama
  • Czwartek, 4 września 2014 (14:05)

    Dorsz na cukiniowym spaghetti

Składniki: polędwica dorszowa bez skóry (świeża ok. 430g), 2 cienkie cukinie, 3 łyżki oleju rzepakowego + do posmarowania grilla, sok z połowy pomarańczy, sól morska zmielona w młynku, świeżo mielony pieprz czarny, suszone płatki chili, sos worcestershire, drobno posiekana natka pietruszki.

Przygotowanie:

1. Polędwicę dorszową umyj i osusz ręcznikiem papierowym.

Reklama

2. Podziel na porcje (około 4).

3. Każdą porcję oprósz solą morską, pieprzem, natką pietruszki i skrop sosem worcestershire oraz sokiem z pomarańczy.

4. Rybę włóż do lodówki minimum na 1 godzinę.

5. Cukinie porządnie umyj i osusz.

6. Za pomocą ostrego (lub specjalnego) nożyka pokrój cukinie w długie cienkie paseczki (jak spaghetti).

7. Na patelni rozgrzej olej i dodaj cukiniowe spaghetti.

8. Oprósz solą i płatkami chili.

9. Smaż wszystko 3 minuty mieszając, aż cukinia będzie chrupka i odstaw.

10. Grill wysmaruj olejem i grilluj porcje ryb.

11. Wyłóż na talerze cukiniowe spaghetti, a na nie porcje ryby.

12. Podawaj np. z plastrami pomarańczy.

Tele Tydzień
Więcej na temat:na | spaghetti

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: Ciasto: 25 dag mąki • 15 dag masła • łyżka zimnego mleka • sól • cukier • jajko. Farsz: 40 dag filetu z łososia • 30 dag szpinaku • 15 dag sera białego • 3 łyżki śmietany • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.