Reklama
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Dorsz na mleku kokosowym

Składniki na 6-8 porcji: 75 dag fileta z dorsza , 200 ml mleka kokosowego, 1 litr bulionu, 30 dag marchwi, 2 duże czerwone papryki, 25 dag drobnych pieczarek, 2 dymki, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki mąki, kilka gałązek świeżej kolendry, sól, pieprz, curry.

1. Warzywa umyć, obrać, pokroić w krążki, szczypior z dymek posiekać. Wszystko podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Pieczarki opłukać, przepołowić, dodać do pozostałych warzyw, krótko obsmażać. Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.

2. Kawałki ryby oprószyć solą, pieprzem i mąką, podsmażyć z każdej strony na złoto na oliwie, razem z podsmażonymi warzywami przełożyć do rondla, zalać bulionem i mleczkiem kokosowym, doprawić solą i curry (ok. 2-3 płaskie łyżeczki), delikatnie wymieszać, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut, by smaki się przegryzły. Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.

Reklama

Przygotowanie: ok. 50 minut

Nasza rada

Ta ciekawa w smaku zupa jest przepyszna z domowymi frytkami z batatów, czyli słodkich ziemniaków. Kupisz je w prawie każdym dyskoncie.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.