Reklama
  • Środa, 24 marca 2010 (14:34)

    Dorsz panierowany zapiekany

Doskonałe danie obiadowe.

Zdjęcie

Dorsz panierowany zapiekany /Smacznego
Dorsz panierowany zapiekany
/Smacznego


Składniki:

Reklama

- 3 filety z dorsza,
- 2 jajka,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 3 łyżki bułki tartej,
- 30 dag. ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
- 2 pęczki rzodkiewek,
- 1 pęczek szczypioru,
- 3 plastry żółtego sera,
- sos:0.5 szkl. mocnego bulionu warzywnego gorącego,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka musztardy

Przygotowanie:

Dorsza wypanierować i usmażyć. W czasie gdy smaży się ryba przygotować sałatkę. Ziemniaki i rzodkiewki pokroić w plastry. Warzywa połączyć z sosem i wyłożyć na talerz, na to ułożyć rybę, a na nią ser. Danie włożyć na krótką chwilę do rozgrzanego piekarnika nastawionego na funkcję e grill. Przepis na 3 osoby. Czas przygotowania 45 min.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na ok. 15 sztuk: 1 kg sprawionych ryb słodkowodnych (leszcz, okoń, lin), 20 dag surowego boczku, 1 średnia cebula l 2-3 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 sucha bułka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.