Reklama
  • Wtorek, 24 marca 2009 (16:16)

    Dorsz po prowansalsku (potrawka)

Z kuchni francuskiej.

Zdjęcie

Dorsz po prowansalsku (potrawka) /Smacznego
Dorsz po prowansalsku (potrawka)
/Smacznego
Składniki:

- 0,5 paczki makaronu,

Reklama

- 1 pęczek rzodkiewek,

- 20 dag pomidorków koktajlowych,

- 1 zielona papryka,

- 20 dag wędzonki (może być wędzony kurczak, indyk lub zwykła szynka)

sos:

- 200 ml jogurtu naturalnego,

- łyżka musztardy,

- łyżka soku z cytryny, sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować, rzodkiewki pokroić w plasterki, pomidorki przepołowić, paprykę pokroić w kostkę, wędzonkę w paski. Składniki sałatki połączyć i polać sosem.

Czas przygotowania: 30 minut

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 4 małe witlinki, wypatroszone (mogą być też: pstrąg, labraks, dorada) 2 cytryny, dokładnie umyte, 2 łyżki oliwy. Sos dziewiczy: łyżka nasion kolendry, 1/3 szklanki oliwy, 1 i 1/2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.