Reklama
  • Środa, 17 kwietnia 2013 (10:17)

    Dorsz w cieście

Składniki: 2 mrożone filety z dorsza, 3/4 szklanki mąki, pół szklanki mleka, jajko, po pół łyżeczki soli, kurkumy i pieprzu ziołowego, łyżeczka bazylii, olej.

Filety rozmroź, odciśnij z nadmiaru wody, pokrój na nieduże kawałki. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko i mleko, zmiksuj (jeśli ciasto jest zbyt lejące, można dodać łyżkę mąki). Wsyp wszystkie przyprawy, wymieszaj.

Reklama

Olej rozgrzej na patelni. Każdy kawałek ryby dokładnie namocz w cieście, usmaż na złoty kolor z obydwu stron. Osącz z tłuszczu. Podawaj z keczupem lub sosem czosnkowym.

Czas przygotowania: 20 min. Ilość porcji: 2. Cena za porcję: 3,50 zł.

Przepis przysłała Agnieszka Błaut z Jeżówki.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:olej | Agnieszka | przepis | ciasto

Zobacz również

  • Dorsz z ziołowymi kluskami

    Ryba: 40-50 dag filetów z dorsza ze skórą, łyżka masła. łyżka oleju, sok z cytryny. Kluski: 50 dag ziemniaków, żółtko, 2 łyżki mąki, pęczek ziół (w tym przypadku mięty, ale może być również natka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.