Reklama
  • Wtorek, 2 lutego (13:05)

    Dorsz w gęstym sosie

Składniki na 4 porcje: ■ 4 małe filety z dorsza ■ 8 łyżeczek mąki kukurydzianej ■ 6 ząbków czosnku ■ 2 cebule ■ puszka krojonych pomidorów ■ 3 łyżki cukru ■ olej rzepakowy ■ limonka ■ ok. 5 cm surowego imbiru ■ sól ■ pieprz czarny.

Przyrządzanie:

➊ Filety umyj, skrop sokiem z limonki, posyp solą oraz pieprzem i obtocz w mące kukurydzianej.

❷ W woku rozgrzej olej, podsmaż rybę. Gotową odłóż w ciepłe miejsce.

Reklama

❸ Na tej samej patelni zeszklij posiekany czosnek z cebulą. Dodaj pomidory, starty na tarce imbir i skórkę z limonki. Dosyp cukier i pozostałe przyprawy.

❹ Całość gotuj, aż sos będzie gęsty. Wtedy polej rybę i podawaj na gorąco.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 330

Sylwia Ładyga z Węgrzyc

Super TV
Więcej na temat:filety | Lorie | Ca | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • Składniki: 70 dag fileta z dorsza, 2 jajka, sok z połowy cytryny, bułka tarta, pieprz, sól, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.