Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (13:47)

    Dorsz w sosie z pomidorów

NA 5 PORCJI: • 70 dag filetów z dorsza • 50 dag pomidorów • pół papryki zielonej, czerwonej i żółtej • garść suszonych grzybów mun • 2 marchewki • świeżo wyciśnięty sok z cytryny • sól • pieprz • olej do smażenia • makaron ryżowy

PRZY­GO­TO­WA­NIE:

Reklama

1. Rybę umyj i pokrój na kawałki. Dopraw solą, piep rzem, skrop sokiem z cytryny. Usmaż.

2. Wszystkie warzywa umyj i pokrój w kostkę, pomidory przetrzyj przez sito.

3. Grzyby zalej wrzątkiem. Ostudź i potnij w paski.

4. Usmaż wszystkie składniki na rozgrzanym oleju. Zmniejsz ogień i duś kilka minut pod przykryciem.

5. Makaron zalej wrzątkiem.

6. Podawaj z rybą i warzywami.

Kurier TV
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów z dorsza (jeśli wolisz, zastąp go inną białą rybą morską), 4 kromki wysuszonego chleba razowego, po łyżeczce ostrej musztardy i ostrego keczupu, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.