Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (13:47)

    Dorsz w sosie z pomidorów

NA 5 PORCJI: • 70 dag filetów z dorsza • 50 dag pomidorów • pół papryki zielonej, czerwonej i żółtej • garść suszonych grzybów mun • 2 marchewki • świeżo wyciśnięty sok z cytryny • sól • pieprz • olej do smażenia • makaron ryżowy

PRZY­GO­TO­WA­NIE:

Reklama

1. Rybę umyj i pokrój na kawałki. Dopraw solą, piep rzem, skrop sokiem z cytryny. Usmaż.

2. Wszystkie warzywa umyj i pokrój w kostkę, pomidory przetrzyj przez sito.

3. Grzyby zalej wrzątkiem. Ostudź i potnij w paski.

4. Usmaż wszystkie składniki na rozgrzanym oleju. Zmniejsz ogień i duś kilka minut pod przykryciem.

5. Makaron zalej wrzątkiem.

6. Podawaj z rybą i warzywami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 1/2 kg ziemniaków, cebula, 1 jajko, łyżka mąki, olej, 1 ogórek, 1 cytryna, 10 dag serka homogenizowanego naturalnego, 20 dag wędzonego łososia, sól, pieprz, 3 gałązki koperku, sałata więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.