Reklama
  • Środa, 4 września 2013 (13:05)

    Dorsz z bazyliowym pesto

Skłaniki na 4 porcje: 4 filety z dorsza bez skóry • 1 mała cukinia • 1 cebula • 1 pęczek bazylii • 10 dag startego parmezanu • 3 łyżki tartej bułki • 1 puszka pomidorów pelati • 30 dag makaronu wstążki • 2 ząbki czosnku • 1 kostka bulionowa • 4 łyżki oliwy • sok z cytryny • sól • pieprz

Przygotowanie: Filety skrop sokiem cytrynowym i posól. Cukinię i cebulę zetrzyj na tarce i podsmaż na oliwie. Dodaj posiekaną bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, parmezan, sól i pieprz.

Reklama

Z masy uformuj 4 kulki i zawiń w filet. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej pomidorami zmiksowanymi z zalewą i pokruszoną kostką bulionową. Upiecz. Podawaj na makaronie.

Kurier TV
Więcej na temat:filety | z | pesto

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 60 dag fileta z łososia bez skóry, 4 czerwone podłużne papryki, 5 filecików anchois, 2 cytryny, 10 kaparów, 1 ząbek czosnku, oliwa, 1 pęczek natki pietruszki, 2 łyżki białego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.