Reklama
  • Piątek, 22 stycznia 2010 (15:49)

    Grenadier w sosie koperkowym

Doskonały z ziemniakami i gotowanymi warzywami.

Zdjęcie

Grenadier w sosie koperkowym /Smacznego
Grenadier w sosie koperkowym
/Smacznego
Składniki:

- 2 filety z grenadiera,
- 3 łyżki masła,
- 1 cytryna,
- 1 łyżka mąki,
- sól, pieprz,
- sos: 1 szkl. wywaru warzywnego,
- sok z 0.5 cytryny,
- sól, pieprz,
- 0.5 szkl. słodkiej śmietany,
- 1 pęczek siekanego kopru,
- 2 łyżki masła,
- 1 łyżka mąki pszennej

Reklama

Przygotowanie:

Grenadiera rozmrozić, umyć, przyprawić, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 0.5 h. do lodówki. Po tym czasie obtoczyć rybę lekko w mące i usmażyć ją na maśle po 5 min. z każdej strony. Odstawić na 10 min. do nagrzanego do180 stopni C piekarnika. Z patelni zlać tłuszcz i zalać ją wywarem oraz śmietaną, dodać przyprawy , sok z cytryny. Zagęścić sos masłem i mąką. Rybę podawać z sosem, ziemniakami i gotowanymi warzywami.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • ● 1 kg ulubionych ryb (mogą być morskie, np. makrela, miruna) ● 3 szklanki wywaru warzywnego ● 2 filety z sardeli ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki zieleniny (np. natki) ● 2 szklanki białego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.