Reklama
  • Środa, 8 stycznia 2014 (08:05)

    Gulasz rybny z pieczarkami

Składniki na 4 porcje: 60-80 dag ryby – gatunek według uznania, mogą być mieszane, 2 duże marchewki, 40 dag pieczarek, 10 dag masła, 1 duża cebula, sól, pieprz, sok świeżo wyciśnięty z 1 cytryny, 750 ml wody, 2 łyżki mąki pszennej, kilka gałązek świeżego koperku lub natki pietruszki do dekoracji.

Reklama

1. Ryby oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny.

2. Cebulę pokroić w małą kostkę. Marchewki obrać pociąć w plasterki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki lub w paski. Razem przesmażyć na maśle, zalać wodą, doprawić i gotować do miękkości marchewki.

3. Po tym czasie dodać rybę i gotować ok. 10 minut. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić gulasz. Podawać np. z makaronem.

Twoje Imperium
Więcej na temat:gulasz | Gulasz rybny | z | pieczarki

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 4 filety ze śledzia typu matias, czerwona cebula, 100 g suszonej żurawiny, 2 ogórki kiszone, 6 grzybków konserwowych, 4 duże cytryny, sok z połówki cytryny, natka pietruszki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.