Reklama
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Gulasz rybny z ziołami

Składniki: na 4 porcje: 2 cebule, ząbek czosnku, 20 dag kopru włoskiego, olej, 2 łyżki papryki mielonej, łyżka przecieru pomidorowego, 50 dag ryb (łosoś, dorsz itp.), 2 szklanki białego wina, sól, pieprz, 20 dag pomidorów, gałązka tymianku, natka pietruszki, cytryna

Reklama

Cebule, czosnek i koper włoski pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju, w głębokim garnku. Dodaj mieloną paprykę i przecier pomidorowy. Całość dokładnie wymieszaj i smaż dalej. Wrzuć pokrojone w ćwiartki pomidory i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Ryby opłucz pod zimną wodą i dokładnie oczyść. Pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do bazy warzywnej. Całość ostrożnie wymieszaj. Po chwili do garnka wlej białe wino. Duś na małym ogniu, aż ryba będzie miękka. Zdejmij garnek i odstaw w ciepłe miejsce.

Tymianek i pietruszkę umyj pod bieżącą wodą i drobno posiekaj. Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce i wymieszaj z ziołami. Następnie dodaj do gulaszu rybnego, aby uzyskać lepszy smak i aromat. Całość gotuj przez krótką chwilę i podawaj z gotowanymi ziemniakami.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.