Reklama
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (14:00)

    Gulasz z dorszem i dynią

Składniki: 50 dag dorsza, cebula, łyżeczka majeran ku, 2 małe cukinie, 60 dag dyni hokkaido, papryka czerwona, 2 cebule, 70 dag pomidorów, łyżeczka czu brycy czerwonej, sól, pieprz, papryka wędzona, łyżka mąki pszennej, olej, natka.

1. Filety natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. 1 cebulę posiekaj, posyp nią filety. Schłodź.

Reklama

2. Pomidory sparz, zdejmij skórkę. Nieobrane cukinie i dynię pokrój w kostkę, paprykę w paseczki, 1 cebulę w piórka. Na oleju przesmaż cebulę, wsyp paprykę. Smaż 10 min, dodaj dynię i pomidory. Po 20 minutach wsyp cukinię. Dopraw czubrycą, papryką wędzoną, solą i pieprzem.

3. Na warzywach ułóż dorsza. Duś 10 min. Całe danie wymieszaj z mąką, duś 5 min. Gotowe posyp natką.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.