Reklama
  • Poniedziałek, 5 stycznia 2015 (11:00)

    Halibut z awokado

3 steki z halibuta, duża cytryna, przyprawa do ryb cytrynowa, duże awokado, pomidor, cebulka dymka, ząbek czosnku, sól.

Przepis przysłała Bożena Badach z Halinowa

Reklama

1 Steki natrzyj przyprawą do ryb, chłodź 30 minut. Cytrynę sparz. Pół pokrój na plasterki, ułóż na rybach. Każdą owiń w papier do pieczenia. Ułóż na rozgrzanej patelni, smaż z każdej strony po 4-5 min.

2 Awokado obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z reszty cytryny. Pomidor i obraną cebulkę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Warzywa wymieszaj z awokado, przypraw solą. Sałatkę podaj z rybą.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:halibut | steki | z | badach | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 800 g filetu z pstrąga atlantyckiego, 2 łyżki oliwy, 3 czerwone grejpfruty, 2 szklanki świeżych ziół, np.: rukwi wodnej, rzeżuchy, natki pietruszki, fenkuł (bulwa ok. 300 g), pokrojony w... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.