Reklama
  • Poniedziałek, 5 stycznia 2015 (11:00)

    Halibut z awokado

3 steki z halibuta, duża cytryna, przyprawa do ryb cytrynowa, duże awokado, pomidor, cebulka dymka, ząbek czosnku, sól.

Przepis przysłała Bożena Badach z Halinowa

Reklama

1 Steki natrzyj przyprawą do ryb, chłodź 30 minut. Cytrynę sparz. Pół pokrój na plasterki, ułóż na rybach. Każdą owiń w papier do pieczenia. Ułóż na rozgrzanej patelni, smaż z każdej strony po 4-5 min.

2 Awokado obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z reszty cytryny. Pomidor i obraną cebulkę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Warzywa wymieszaj z awokado, przypraw solą. Sałatkę podaj z rybą.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:halibut | steki | z | badach | przepis

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów ryb słodkowodnych np. leszcz, płoć, okoń, 10 dag ryżu,po 1 strąku papryki czerwonej, żółtej i zielonej, 2 garście świeżego szpinaku, 1 cebula, olej, 1 cytryna,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.