Reklama
  • Czwartek, 5 czerwca 2014 (12:05)

    Karp z nadzieniem

Składniki: 2 połówki karpia (filety bez ości po 60 dag), 2 łyżki soku z cytryny, sól, 3 jajka, kostka masła, czerwona papryka, 6 łyżek bułki tartej, łyżeczka gałki muszkatołowej , biały pieprz, cebula.

Oczyszczone filety karpia skrop cytryną, posól i wstaw na dwie godziny do lodówki.Paprykę umyj, przekrój na pół i oczyść z gniazda nasiennego. Następnie pokrój w drobną kostkę.

Usmaż dwa jajka i odstaw do wystudzenia. Następnie wymieszaj je z połową masła, drobno pokrojoną papryką, ostatnim jajkiem i bułką tartą. Całość dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj. Farsz ułóż na filetach, zwiń w roladę i przewiąż.

Reklama

W brytfannie rozpuść resztę masła, dodaj pokrojoną cebulę i włóż obie rolady. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200° C przez około 30 minut.

Podczas pieczenia podlewaj karpia wodą, a także wypieczonym sosem. Gotową rybę z nadzieniem wyjmij, zdejmij sznurki i pokrój w plastry. Danie podawaj ze smażonymi ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:RP | z | papryka

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● 4 filety rybne np. z dorsza ● kilka suszonych pomidorów z oliwą ● 5 ząbków czosnku ● sól morska lub himalajska ● pieprz czarny świeżo mielony ● suszone zioła (bazylia,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.