Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (09:05)

    Klopsy rybne

Składniki: 60 dag filetów z ryby, 4 łyżki natki pietruszki, cebula l sól, marchewka, 1/3 szklanki mleka, jajko, tost, 2 łyżki mąki, liść laurowy, pieprz, pół szklanki bulionu, 5 łyżek oleju rzepakowego, por, sok z cytryny

Cebulę i marchewkę obierz. Włóż do garnka razem z filetami i zalej wodą. Gdy się zagotuje, wyjmij cebulę, marchewkę oraz rybę. Całość zmiel. Do masy dołóż uprzednio namoczony w mleku i odciśnięty tost, jajko i posiekaną natkę pietruszki. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.

Uformuj pulpety i wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj około 5 minut. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojonego pora. Następnie oprósz mąką i ułóż pulpety. Całość chwilę podsmaż i przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem, wlej bulion. Danie podawaj z makaronem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mrożonych kotlecików z łososia, 2 mrożone brykiety szpinaku, 1 duży ziemniak, 1 duża marchewka, 100 ml kremówki 30 proc., 1 jajko, 1-2 łyżki świeżego posiekanego koperku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.