Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Kotleciki z mintaja

Składniki dla 4 osób: 30 dag filetów z mintaja • pół czerstwej kajzerki • cebula • jajko • pół szklanki mleka • szklanka bułki tartej • kilka gałązek koperku • łyżka soku z cytryny • olej do smażenia • cytryna do dekoracji pieprz cytrynowy • sól • pieprz.

Reklama

1 Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Filety, umyj, zdejmij skórę, pokrój w kostkę. Połącz z jajkiem, cebulą, 2 łyżkami bułki tartej, namoczoną bułką, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem. Przypraw pieprzem cytrynowym i solą, wymieszaj.

2 Z masy formuj niewielkie kulki. Obtaczaj je w pozostałej bułce. Smaż na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony, dekoruj koperkiem i cytryną.

CZAS: około 20 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.