Reklama
  • Piątek, 11 marca (08:00)

    Kotlety rybne z jajkiem

Składniki na 6 porcji: • 70 dag filetów rybnych (mintaj lub morszczuk) • mała cebula • 2 łyżki bułki tartej • 4 jajka • sól • pieprz • 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych • olej. Dodatkowo: • marchew • ziemniaki • pietruszka • koperek • masło.

1. Trzy jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek.

Reklama

2. Ryby rozmroź przez noc na górnej półce w lodówce (nie wkładaj ich do gorącej wody, bo stracą smak). Następnego dnia osącz je z wody, wytrzyj ręcznikiem papierowym i zmiel w maszynce do mięsa razem z rozdrobnioną wcześniej cebulą.

3. Do masy wbij surowe jajko, dosyp bułkę tartą i dopraw solą z pieprzem. Całość dokładnie wyrób, po czym na koniec dodaj pokrojone w kostkę ugotowane jajka.

4. Uformuj zgrabne kotlety, obtocz je w pokruszonych płatkach kukurydzianych i usmaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

5. Gotowe podawaj z warzywami ugotowanymi na parze i koperkiem.

Kurier TV
Więcej na temat:kotlety | kotlety rybne | z | jaja

Zobacz również

  • Składniki: ● 1 kg łososia ● 30 g świeżego posiekanego koperku ● 3 łyżki oliwy ● 1 łyżka miodu ● 1 cytryna ● 2-3 ząbki czosnku ● 1 łyżeczka mielonej kolendry ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.