Reklama
  • Czwartek, 26 stycznia (10:05)

    Kotlety rybne z porami

Składniki: 2 filety z miruny ● pół pora ● mała cebula ● 2 małe marchewki ● kajzerka ● jajko ● 4 łyżki bułki tartej ● pół pęczka koperku ● 2 łyżki przyprawy do ryb ● olej do smażenia ● sól ● pieprz.

Reklama

1. Rybę bez skóry drobno posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj przyprawę do ryb, posiekany koperek, namoczoną w wodzie i odsączoną kajzerkę. Dodaj jajko i bułkę tartą.

2. Cebulę i por bardzo drobno posiekaj. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z rybą.

3. Z powstałej masy formuj kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty albo marchewką z groszkiem.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.