Reklama
  • Poniedziałek, 28 grudnia 2015 (14:00)

    Łosoś pod beszamelem

Składniki na 6 porcji: • 4 dzwonka łososia • sok z cytryny • sól • pieprz • 3 łyżki oliwy • 4 łyżki mąki • 4 łyżki masła • pół l mleka • gałka muszkatołowa • pół kostki rosołowej • kilka mrożonych krewetek • szczypiorek • koperek.

1. Dzwonka łososia opłucz i włóż do naczynia żaroodpornego. Polej go oliwą, oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. Następnie wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ok. 15 minut.

2. W rondelku rozpuść masło, dosyp mąkę, sól, pieprz oraz startą gałkę muszkatołową i dolej mleko. Całość wymieszaj z kostką rosołową i krewetkami. Na koniec gotowania wsyp posiekany koperek i szczypiorek.

Reklama

3. Polej łososia beszamelem z krewetkami i zapiecz w piekarniku jeszcze 5 minut.

Czas: 40 min. 1 porcja = 260 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:łosoś | P.O.D. | sok z cytryny

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 2 filety z pstrąga ze skórą • 2 brzoskwinie • 50 dag pomidorów różnych odmian)• 3 łyżki białego wina • 2 łyżeczki miodu • 3 łyżki soku cytryny • liście bazylii • 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.