Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (14:00)

    Łosoś pod kruszonką

3 kawałki świeżego łososia ze skórą (razem ok. 75 dag), oliwa, tymianek, oregano, sól, pieprz. Kruszonka: pół bagietki, 5 dag parmezanu lub innego ostrego sera, kilka listków szałwii, 3 fileciki anchois.

Reklama

1. Kawałki łososia umyj, osusz. Ułóż skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem i oregano, skrop oliwą.

2. Kruszonka: bagietkę pokrój w drobną kostkę, parmezan na plasterki (ew. zetrzyj na tarce), fileciki anchois na kawałki. Składniki włóż do miski, dodaj umyte, osuszone listki szałwii, wlej 3 łyżki oliwy, zmiksuj.

Kruszonkę równomiernie ułóż na łososiu. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz ok. 20 minut. Łososia podawaj z sałatką z rukoli.

Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 5,50 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:łosoś | P.O.D.

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.