Reklama
  • Czwartek, 22 października 2009 (14:51)

    Łosoś smażony z masłem czosnkowym

Kolacja dla dwojga.

Zdjęcie

/poboczem.pl
/poboczem.pl
Składniki:

- 2 dzwonka łososia,
- 1 kostka masła,
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- sok z 0.5 cytryny

Reklama

Przygotowanie:

Miękkie masło trzeba zmiksować z roztartym z solą czosnkiem i natką pietruszki. Zawinąć je ściśle w folię spożywczą formując rulonik. Włożyć do zamrażarki na 2 h. Łososia przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Usmażyć na rozgrzanym maśle po 10 min. z każdej strony. Przed podaniem położyć na łososia plaster masła czosnkowego. Podawać z makaronem i surówką.

Przepis na 2 osoby. Czas przygotowania 30 min. plus chłodzenie masła.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 75 dag buraków ćwikłowych, 20 dag jagód, pół pęczka koperku, 75 dag łososia wędzonego na zimno bez skóry, pół papryczki chili, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.