Reklama
  • Środa, 15 lutego (08:00)

    Łosoś w cytrynach

Składniki: 2 filety z łososia , cebula, pieprz, cytryna, oliwa, sól, 2 łyżki miodu, tymianek, 2 łyżki sosu sojowego.

Filety umyj pod bieżącą wodą i osusz. Dopraw je solą i pieprzem. Cebulę oczyść i pokrój w talarki. Cytrynę dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w cienkie plasterki.

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż łososia z obu stron. Gotowe ryby zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na czystej patelni rozgrzej oliwę i obsmaż plastry cytryny. Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem.

Reklama

Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz. Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej.

Łososia wyłóż na talerze, obłóż plasterkami cytryny i polej sosem. Podawaj z duszonym ryżem.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 3 pomidory czerwone • 2 pomidory zielone • 4 pomidorki koktajlowe • czerwona cebula • 2 wypatroszone pstrągi • pęczek natki pietruszki • pół cytryny • pół szklanki mąki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.