Reklama
  • Środa, 15 lutego (08:00)

    Łosoś w cytrynach

Składniki: 2 filety z łososia , cebula, pieprz, cytryna, oliwa, sól, 2 łyżki miodu, tymianek, 2 łyżki sosu sojowego.

Filety umyj pod bieżącą wodą i osusz. Dopraw je solą i pieprzem. Cebulę oczyść i pokrój w talarki. Cytrynę dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w cienkie plasterki.

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż łososia z obu stron. Gotowe ryby zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na czystej patelni rozgrzej oliwę i obsmaż plastry cytryny. Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem.

Reklama

Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz. Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej.

Łososia wyłóż na talerze, obłóż plasterkami cytryny i polej sosem. Podawaj z duszonym ryżem.

Na żywo

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.