Reklama
  • Piątek, 30 września 2016 (15:05)

    Łosoś w łódeczkach z papryki

Składniki na 8 porcji: 60 dag fileta z łososia bez skóry, 4 czerwone podłużne papryki, 5 filecików anchois, 2 cytryny, 10 kaparów, 1 ząbek czosnku, oliwa, 1 pęczek natki pietruszki, 2 łyżki białego wina, kilka gałązek tymianku, sól, pieprz.

1. Umyte liście natki zmiksować z kaparami, anchois, czosnkiem, winem, oliwą (8 łyżek), doprawić do smaku.

Reklama

2. Papryki umyć, przekroić na połowy, usunąć nasiona, posmarować oliwą, oprószyć tymiankiem, zgrillować na tacce. Cytryny sparzyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić w ósemki.

Łososia umyć, podzielić na 8 porcji, skropić sokiem, doprawić, wrzucić na ruszt na 12 minut.

Nasza rada

Zgrillowane kawałki łososia rozłożyć w podpieczonych łódeczkach z papryki, obłożyć kawałkami cytryny, udekorować sosem.

Przygotowanie: ok. 55 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.