Reklama
  • Poniedziałek, 28 grudnia 2015 (14:00)

    Łosoś w miodowo-czosnkowej marynacie

Składniki: • 35 dag surowego łososia podzielonego na 2 kawałki. Marynata: • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki miodu • 3 łyżeczki musztardy Dijon • sól • czarny pieprz • szczypta pieprzu cayenne • pietruszka do dekoracji.

1. Piekarnik rozgrzej do 180°C.

2. Dwa ząbki czosnku rozetrzyj starannie z solą, pieprzem czarnym i cayenne. Dodaj miód oraz musztardę Dijon.

Reklama

3. Połącz wszystkie składniki marynaty (najlepiej przy pomocy trzepaczki). Włóż do niej umytego łososia, po czym wstaw go do lodówki na minimum godzinę.

4. Tak zamarynowaną rybę umieść w rozgrzanym piekarniku i piecz około 15 minut. Gotowego łososia posyp posiekaną natką pietruszki.

Przepis nadesłała: Antonina Zarakowska

Kurier TV
Więcej na temat:Dijon | przepis | łosoś | marynata | marynaty

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.