Reklama
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Łosoś w pesto, z sałatą, granatem i sosem pomarańczowym

Składniki: 800 g filetu z łososia bez skóry • gruboziarnista sól morska • łyżka pieprzu cayenne • 50 g pesto z bazylii • 50 g orzechów • 4 łyżki oliwy • 2 pomarańcze • łyżka miodu • łyżka średnio ostrej musztardy • granat • sałata • 50 g koziego sera • sól, pieprz.

1. Umyj łososia, podziel na cztery porcje. Posyp solą i pieprzem, posmaruj pesto. Owiń w papier do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C około 10 minut.

2. Obierz jedną pomarańczę ze skóry i błonek. Podziel na małe fileciki. Z drugiej wyciśnij sok. Połącz z miodem, oliwą i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.

Reklama

3. Umyj sałatę, osusz, dodaj ziarna granatu, skrop sosem.

4. Wyłóż na sałatę upieczonego łososia. Posyp wiórkami koziego sera i podprażonymi orzechami. Dodaj po kilka filecików pomarańczy.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mrożonych kotlecików z łososia, 2 mrożone brykiety szpinaku, 1 duży ziemniak, 1 duża marchewka, 100 ml kremówki 30 proc., 1 jajko, 1-2 łyżki świeżego posiekanego koperku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.