Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (13:05)

    Łosoś w ziołach z kukurydzą i granatem

Składniki dla 8 osób: 8 filetów z łososia • sok z cytryny • majeranek • suszony koperek • suszona pietruszka • suszony tymianek • pół szklanki kukurydzy • owoc granatu • kapusta • pieprz • sól.

1. Filet umyj, skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, posyp posiekanym koperkiem. Włóż w rękaw do pieczenia. Piecz rybę przez około 25 minut w zależności od wielkości i grubości płatów w temperaturze 180°C.

Reklama

2. Rybę podawaj z ziarnami kukurydzy, owocami granatu, posiekaną cieniutko kapustą i świeżym koperkiem.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.