Reklama
  • Wtorek, 21 lutego 2017 (13:05)

    Łosoś w ziołach z kukurydzą i granatem

Składniki dla 8 osób: 8 filetów z łososia • sok z cytryny • majeranek • suszony koperek • suszona pietruszka • suszony tymianek • pół szklanki kukurydzy • owoc granatu • kapusta • pieprz • sól.

1. Filet umyj, skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, posyp posiekanym koperkiem. Włóż w rękaw do pieczenia. Piecz rybę przez około 25 minut w zależności od wielkości i grubości płatów w temperaturze 180°C.

Reklama

2. Rybę podawaj z ziarnami kukurydzy, owocami granatu, posiekaną cieniutko kapustą i świeżym koperkiem.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1 por, chili, 4 dzwonka łososia, sól, 1 cytryna , 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1/2 op. mrożonych warzyw z brokułami, 1 szkl. bulionu, dymka, kolorowy pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.