Reklama
  • Czwartek, 28 stycznia 2016 (13:05)

    Łosoś z makaronem

Składniki na 4 porcje: 20 dag świeżych liści szpinaku, 4 ząbki czosnku, 30 dag filetu z łososia, 30 dag makaronu, 200 ml śmietany 12 proc., 10 dag żółtego sera, 6 gałązek koperku, olej, sól i pieprz.

1 Szpinak opłucz pod bieżącą wodą, pozostaw na sicie do ocieknięcia. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Filety z łososia, opłucz, osusz, pokrój w kostkę.

2 Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć czosnek, przesmaż na jasnozłoty kolor. Dodaj liście szpinaku. Smaż razem, mieszając, jeszcze 2-3 minuty.

Reklama

3 Makaron (małe formy) ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, przełóż do miski. Dodaj szpinak z czosnkiem, pokrojonego łososia i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze startym żółtym serem oraz umytym koperkiem. Rozłóż do czterech kokilek, zapiekaj 20 min w 180 st.

czas ok. 40 min; porcja – 430 kcal, cena 3,90 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.