Reklama
  • Wtorek, 8 listopada 2011 (11:42)

    Łosoś z masłem czosnkowym

Składniki: 2 dzwonka łososia (równej wielkości) , 10 dag + 2 łyżki masła, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 2 porcje ulubionego makaronu, np. szerokie wstążki.

Zdjęcie

/© Panthermedia
/© Panthermedia
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Miękkie masło zmiksować lub utrzeć z rozdrobnionym czosnkiem, natką pietruszki i solą. Zawinąć je ściśle w folię spożywczą, formując rulonik. Włożyć do zamrażarki na godzinę.

Łososia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem położyć na łososia plaster masła czosnkowego.

Reklama

W tym samym czasie ugotować makaron według przepisu. Podawać razem na gorąco.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Jest bardzo wykwintny i choć wydaje się skomplikowaną potrawą, jego przygotowanie nie powinno sprawić kłopotów nawet począt- kującej gospodyni. Zadanie ułatwią nasze wskazówki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.