Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (14:00)

    Łosoś z miodem i imbirem

Składniki: • pół kg fileta z łososia • łyżka miodu • 4 łyżki sosu sojowego • łyżka płatków imbirowych z łyżką zalewy • makaron ryżowy • brokuły • 2 łyżki soli.

1. Umyty filet z łososia podziel na porcje.

2. Do dużej misy nalej zimną wodę i wymieszaj ją z dwiema łyżkami soli. Zanurz w niej rybę i zostaw na pół godziny.

Reklama

3. Następnie umieść ją w naczyniu żaroodpornym i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 120°C.

4. W tym czasie przygotuj zalewę. Na rozgrzaną patelnię wlej miód. Gdy się rozpłynie, dodaj imbir z sosem sojowym. Polej zalewą gotową rybę.

Danie podawaj z makaronem ryżowym oraz brokułami przygotowanymi na parze.

Kurier TV
Więcej na temat:danie | z | łosoś | miód | Miód

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag fileta z dorsza, 15-20 dag mrożonej mieszanki owoców morza (np. kalmary, krewetki i omułki), puszka mleka kokosowego, cebula, szczypiorek, 2 łyżki czerwonej pasty curry, sos... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.