Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (14:00)

    Łosoś z miodem i imbirem

Składniki: • pół kg fileta z łososia • łyżka miodu • 4 łyżki sosu sojowego • łyżka płatków imbirowych z łyżką zalewy • makaron ryżowy • brokuły • 2 łyżki soli.

1. Umyty filet z łososia podziel na porcje.

2. Do dużej misy nalej zimną wodę i wymieszaj ją z dwiema łyżkami soli. Zanurz w niej rybę i zostaw na pół godziny.

Reklama

3. Następnie umieść ją w naczyniu żaroodpornym i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 120°C.

4. W tym czasie przygotuj zalewę. Na rozgrzaną patelnię wlej miód. Gdy się rozpłynie, dodaj imbir z sosem sojowym. Polej zalewą gotową rybę.

Danie podawaj z makaronem ryżowym oraz brokułami przygotowanymi na parze.

Kurier TV
Więcej na temat:danie | z | łosoś | miód | Miód

Zobacz również

  • Składniki: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta), łyżka oliwy, por, oczyszczony i pokrojony w krążki, 1 i 1/2 łyżki kaparów, 1/2 szklanki białego wina, 400 g... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.