Reklama
  • Sobota, 9 listopada 2002 (11:29)

    Madziarska zupa z karpia

Z kuchni węgierskiej.

Składniki:

1 karp, 4 cebule, 2 czerwone i 2 zielone papryki, 1 ostra papryczka (czuszka), 2 pomidory, łyżka słodkiej papryki w proszku, sól.

Reklama

Przygotowanie:

Rybę sprawić i umyć, podzielić na dzwonka, usuwając kręgosłup. Głowę i kręgosłup zalać wodą (ok. 5 szklanek), dodać pokrojone cebule, papryki i pomidory, trochę posolić i gotować na małym ogniu ok. 2 godz. Dzwonka nasolić i oprószyć papryką w proszku, odstawić do lodówki. Ugotowany wywar przecedzić, cebule przetrzeć przez sito i dodać do wywaru. Dołożyć dzwonka karpia, wsypać resztę papryki w proszku i gotować ok. 30 min. na malutkim ogniu. Podawać z białym pieczywem

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 1 kg filetów z mintaja, przyprawa do ryb, duży por, 1/2 czerwonej papryki. Sos: 3 jajka, 200 ml słodkiej śmietanki, 150 g żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.