Reklama
  • Piątek, 8 maja 2015 (13:05)

    Makaron z dorszem

Składniki: 25 dag makaronu np. wstążka ząbkowana, 1/2 kg filetów z dorsza, łyżka soku z cytryny, 3 łyżki mąki pszennej, 10 dag żółtego sera, pęczek koperku, 3/4 szklanki śmietany 18 proc., 2 łyżki przyprawy maggi, sól, pieprz.

Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk

Reklama

• Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Rybę umyj, osusz i oprósz z obu stron solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Tak przygotowaną rybę odstaw na 10 minut, obtocz w mące i usmaż na oleju na złoto. Odsącz na ręczniku papierowym. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z posiekanym koperkiem.

W natłuszczonym i wysypanym bułką tartą żaroodpornym naczyniu układaj kolejno makaron, rybę i ser z koperkiem. Całość zalej śmietaną z maggi. Piecz 20 minut w temp. 180°C.

Dobry Tydzień
Więcej na temat:makaron | z | przepis | makarony

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 4 filety ze śledzia typu matias, czerwona cebula, 100 g suszonej żurawiny, 2 ogórki kiszone, 6 grzybków konserwowych, 4 duże cytryny, sok z połówki cytryny, natka pietruszki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.