Reklama
  • Wtorek, 8 grudnia 2009 (14:36)

    Makrela nadziewana ziołami

Danie w godzinę.

Zdjęcie

Makrela nadziewana ziołami /Smacznego
Makrela nadziewana ziołami
/Smacznego
Składniki:

- 4 makrele po ok. 300 g,
- sól, pieprz,
- sok z 1 cytryny,
- kilka ziaren czerwonego pieprzu,
- 200 g ugotowanych ziemniaków,
- 2 łyżki musztardy,
- 4 małe gałązki rozmarynu,
- 4 gałązki tymianku,
- 4 listki laurowe,
- 2 łyżki octu winnego,
- 3 łyżki oleju

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, pokroić w plastry. Ugotować marynatę: musztardę, olej, ocet winny, sok z cytryny, listek laurowy, sól, pieprz zagotować. Makrele oczyścić, do każdej z nich włożyć plastry ziemniaków i zioła. Zalać gorącą marynatą i zostawić na 10 minut. Osączyć, posmarować olejem i upiec w temperaturze 185 st. C przez 20 minut. Czas przygotowania 1 godz.
Przepis na 4 porcje

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 400 g ryby (dorsza, mintaja, miruny) ● 4 duże marchewki ● 5-cm kawałek pora (biała część) ● sól ● pieprz ● cytryna ● koperek ● natka pietruszki ● oliwa extra vergine ● 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.