Marynarski obiad

Poniedziałek, 28 listopada 2016 (08:00)

● Włoszczyzna (bez selera) ●500 g ziemniaków ● 400 g świeżego fileta z łososia ● 3 łyżki masła ●sok z cytryny ●liść laurowy ● 2-3 garście drobnego makaronu ●ziele angielskie, sól, pieprz ● opcjonalnie: ●100 g serka topionego.

1 Ziemniaki i włoszczyznę obierz, umyj, pokrój na kawałki. Łososia umyj, skrop sokiem z cytryny. Pokrojoną włoszczyznę oraz ziemniaki podduś w dużym garnku na maśle, a następnie zalej wodą (niedużą ilością), dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj na małym ogniu, aż nieco zmiękną.

Reklama

2 Pokrojoną rybę wraz z sokiem dodaj do wywaru, dorzuć makaron, dołóż również ew. serek topiony. Krótko zagotuj (aby ryba się całkiem nie rozpadła). Dopraw i podawaj.

Świat kobiety