Reklama
  • Piątek, 13 listopada 2009 (14:03)

    Mintaj porowo-pomidorowy

Szybko i smacznie.

Zdjęcie

Mintaj porowo-pomidorowy /Smacznego
Mintaj porowo-pomidorowy
/Smacznego
Składniki:

- 4 filety z mintaja,
- 2 jajka,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- olej,
- 25dag. pomidorów,
- 2 małe pory,
- 1 cebula,
- 0.5 kostki masła,
- sól, pieprz,
- sok z 1 cytryny,
- 0.5 kubeczka śmietany 18 proc.,
- 1 łyżka mąki pszennej

Reklama

Przygotowanie:

Rybę rozmrozić, przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Drobno pokrojoną cebulę smażymy na maśle, dodajemy do niej pokrojone w kostkę pomidory, a następnie plastry pora. Doprawiamy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. W tym samym czasie smażymy mintaja na dość głębokim tłuszczu obtaczając go w kolejności: mąka, jajko, mąka, jajko. Rybę podajemy z ziemniakami.
Przepis na 4 osoby. Czas przygotowania 50 min.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • ● 1 kg ulubionych ryb (mogą być morskie, np. makrela, miruna) ● 3 szklanki wywaru warzywnego ● 2 filety z sardeli ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki zieleniny (np. natki) ● 2 szklanki białego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.