Reklama
  • Piątek, 13 listopada 2009 (14:13)

    Mintaj w pomidorach

Doskonały obiad.

Zdjęcie

Mintaj w pomidorach /Smacznego
Mintaj w pomidorach
/Smacznego
Składniki:

- 60 dag filetów z mintaja,
- 1/2 kg ziemniaków,
- 1/2 kg pomidorów,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- sól, pieprz,
- suszone zioła: oregano, tymianek, natka,
- 2 łyżki oleju

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, ugotować, po ugotowaniu pokroić na ćwiartki i usmażyć na oleju na złot kolor. Pomidory umyć, pokroić na cząstki. W tym samym czasie umyć filety z mintaja i skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami i ziemniakami, posypać ziołami, skropić olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st. C przez 40 minut.
Czas przygotowania: 1 godzina
Przepis na 4 porcje

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 500 g filetu z białej ryby (np. dorsza, mintaja), 2 łyżki czerwonej pasty curry (np. Tao Tao), 2 łyżki listków świeżej kolendry, drobno posiekanych, łyżka oleju, 4 bułki do burgerów,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.