Reklama
  • Czwartek, 7 sierpnia 2014 (08:05)

    Mintaj w sezamowej panierce

Skład na 4 porcje: ● 2 filety mintaja ● 4 łyżki sezamu ● 2 łyżki mąki pszennej ● 1 jajko ● sól ● biały pieprz ● sok z jednej cytryny ● tłuszcz do smażenia

1. Ryby myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół, posypujemy solą i białym pieprzem. W zależności od upodobań można je doprawić ziołami: tymiankiem, majerankiem lub natrzeć ząbkiem czosnku.

2. Ryby panierujemy w kolejności: mąka, jajko, a na końcu sezam i smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu po 5-6 minut z każdej strony.

Reklama

3. Podajemy z ziemniakami z wody, warzywami gotowanymi na parze, cytryną itp.

Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł

Wartość odżywcza jednej porcji 306 kcal Białko 10,4 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 18 g

Więcej na temat:mintaj

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.