Reklama
  • Środa, 9 września 2015 (14:05)

    Mintaj zapiekany

Składniki dla 4 osób: 4 filety z mintaja • 1/2 cytryny • małe opakowanie śmietany 18 proc. • pomidorki koktajlowe • 10 pieczarek • mała kostka sera żółtego • łyżka masła • tymianek • bazylia świeżo starta gałka muszkatołowa • sól • pieprz.

1 Rybę opłucz, osusz. Pieczarki pokrój, podsmaż. Do miseczki wlej śmietanę, dodaj sok z cytryny, starty ser żółty, łyżeczkę masła, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj.

2 W brytfance wysmarowanej masłem ułóż filety i zalej je sosem śmietanowym. Obłóż przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi, pieczarkami, świeżą bazylią i tymiankiem. Piecz 45 minut w 180˚C. Podawaj z grzankami czosnkowymi lub ryżem.

Reklama

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:mintaj | As

Zobacz również

  • ● 1 kg ulubionych ryb (mogą być morskie, np. makrela, miruna) ● 3 szklanki wywaru warzywnego ● 2 filety z sardeli ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki zieleniny (np. natki) ● 2 szklanki białego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.