Reklama
  • Środa, 9 września 2015 (14:05)

    Mintaj zapiekany

Składniki dla 4 osób: 4 filety z mintaja • 1/2 cytryny • małe opakowanie śmietany 18 proc. • pomidorki koktajlowe • 10 pieczarek • mała kostka sera żółtego • łyżka masła • tymianek • bazylia świeżo starta gałka muszkatołowa • sól • pieprz.

1 Rybę opłucz, osusz. Pieczarki pokrój, podsmaż. Do miseczki wlej śmietanę, dodaj sok z cytryny, starty ser żółty, łyżeczkę masła, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj.

2 W brytfance wysmarowanej masłem ułóż filety i zalej je sosem śmietanowym. Obłóż przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi, pieczarkami, świeżą bazylią i tymiankiem. Piecz 45 minut w 180˚C. Podawaj z grzankami czosnkowymi lub ryżem.

Reklama

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:mintaj | As

Zobacz również

  • Składniki: 3 dag parmezanu, po 1 pęczku bazylii, natki pietruszki, koperku i trybuli, 15 dag gęstej kwaśnej śmietany, sól, 70 dag filetu z łososia bez skóry, 2 łyżki bułki tartej, 20 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.