Reklama
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Mintaj ze szpinakiem

Składniki na 4 porcje: 80 dag fileta mintaja, 50 dag mrożonego szpinaku, 2 czerwone papryki, 1 duża cebula, 250 ml bulionu warzywnego, 10 dag tartej mozzarelli, 200 ml śmietany 18 proc., po 2 łyżki masła i oliwy, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka pomidorowego przecieru, sól, pieprz.

1. Warzywa umyć. Z papryk usunąć nasiona, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w talarki, podsmażyć z papryką na złoto na maśle, zmiksować.

Reklama

2. Warzywa połączyć z bulionem i przecierem, doprawić solą i pieprzem, przelać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, rozłożyć kawałki umytej i osuszonej ryby.

3. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, zabielić śmietaną. Na rybach rozłożyć szpinak, posypać mozzarellą, zapiekać ok. 15 min w temp. 180ºC.

Nasza rada

Zamiast papryki możesz użyć ­krojonych pomidorów z puszki. Jeśli sos będzie za kwaśny, warto go posłodzić łyżeczką cukru.

Przygotowanie: ok. 45 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: na 6 porcji: 60 dag ziemniaków, 2 marchewki, 10 dag selera, pietruszka, 20 dag majonezu, łyżka ostrej musztardy, 20 dag kwaśnej śmietany, sól, cukier, pieprz, ocet wg uznania, czerwona... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.