Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (13:00)

    Miruna w porach

Składniki na 4 porcje: ■ 2 duże filety rybne (np. z miruny) ■ 2 duże pory ■ 2 szalotki ■ 5 dag naturalnego masła ■ sól ■ pieprz czarny świeżo mielony ■ łyżeczka świeżego soku z cytryny.

Przygotowanie:

➊ Ryby oczyść, oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

➋ Umyte pory pokrój w piórka, a cebulę posiekaj.

Reklama

➌ Zeszklij warzywa na roztopionym maśle, po czym rozłóż je na rybie i zawiń w sreberka.

➍ Włóż paczuszki do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz około pół godziny.

➜ Przygotowanie: 50 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 250

Sylwia ładyga z Węgrzyc Wielkich

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.