Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Miruna w porach

Składniki na 4 porcje: ■ 2 duże filety rybne (np. z miruny) ■ 2 duże pory ■ 2 szalotki ■ 5 dag naturalnego masła ■ sól ■ pieprz czarny świeżo mielony ■ łyżeczka świeżego soku z cytryny.

Przygotowanie:

➊ Ryby oczyść, oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

➋ Umyte pory pokrój w piórka, a cebulę posiekaj.

Reklama

➌ Zeszklij warzywa na roztopionym maśle, po czym rozłóż je na rybie i zawiń w sreberka.

➍ Włóż paczuszki do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz około pół godziny.

➜ Przygotowanie: 50 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 250

Sylwia ładyga z Węgrzyc Wielkich

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.